O meni

Moje ime je Urška. Po poklicu sem ekonomistka, s srcem pa učiteljica joge.

Z jogo sva se srečali že mnogo let nazaj, a sva pravi pristni odnos razvili v zadnjih nekaj letih.

Joga je moj način življenja in velika ljubezen. Zelo me veseli, ko po vadbi vidim nasmejane, vesele in sproščene obraze. Joga zame pomeni doživljenjsko raziskovanje in učenje. V letu 2018 sem zaključila 300-urni učiteljski tečaj in sem registrirana pri Joga Združenju Slovenije. Od takrat sem redno obiskovala delavnice in seminarje doma in v tujini pri različnih priznanih joga učiteljih, med drugim pri Dougu Swensonu, Marku Whitwellu, Anji Kuehnel v Berlinu in Chantal Hauser v Zurichu.

Zgodba pa se je pravzaprav začela med študijem, ko sem imela hudo smučarsko nesrečo ob kateri sem utrpela zlom več vretenc hrbtenice. Ob rehabilitaciji sem odkrila jogo, preko katere sem spet pridobila na moči, gibljivosti, predvsem pa sem spet pridobila samozavest, da sem po nekaj letih lahko brez strahu stala na smučeh. Sedaj kar nekaj let kasneje nimam nobenih posledic nesreče, nobenih bolečin v hrbtu, gibljivost hrbtenice pa je še boljša kot pred nesrečo.

Joga z Urško deluje že od leta 2018, temelji na osebnem pristopu, saj so skupine majhne tako da se lahko posvetim vsakemu vadečemu posebej. Tudi če nisi še nikoli stal na joga blazini ti ob ljubeči podpori pomagam, do prvega pozdrava soncu in nasmeha na obrazu ob koncu vadbe. Preko dihalnih tehnik – pranayam in meditacije bomo skupaj odkrivali tančice sveta joge na koncu pa preko vodene globoke sprostitve umirili telo in duha.